Bolezni objavil

Umik krmnega dodatka Lizina

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano – Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, obvešča, da na podlagi rezultatov analiz izvaja umik krmnega dodatka lizina proizvajalca AJINOMOTO INTERANERICANA iz prometa, zaradi ugotovljene potvorbe.

Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano, Inšpekcija za kontrolo krme, je na podlagi obvestila Carinske uprave Republike Slovenije o sumu kršenja intelektualnih pravic, pri proizvajalcu krmnih mešanic v Sloveniji, 22. 7. 2011 opravila pregled spornega krmnega dodatka lizina, proizvajalca AJINOMOTO INTERANERICANA, proizvedeno v Braziliji po licenci AJINOMOTO CO. Glede na podan sum je bila uporaba zadevnega krmnega dodatka prepovedana, do pridobitve analiznega izvida, ki bi potrdil skladnost z označeno 78% deležem lizina. Centralni laboratorij Kmetijskega inštituta Slovenije v vzorcu te krme lizina ni zaznal, kar pomeni, da gre za potvorbo. Uvoznik je že izvedel umik sporne krme iz prometa. O ugotovitvah so bile preko sistema RASFF obveščene tudi druge države članice EU.

Podatki o krmi:
–    Izdelek (deklaracija): L-Lysine Monihydrochloride, 99% čistosti, vsebnost L-Lysine minimum 78%, vlaga maximalno 1,5%
–    Št. serije: 290411
–    Proizvajalec: AJINOMOTO INTERANERICANA ind. E. Com. Ltde., Valparaiso, Brazilija
–    Izvoznik iz Kitajske: HIFEED GROUP CO.,LTD, No. Industry Park, Qingdao City, China
–    Uvoznik: TPR d.o.o. Litostrojska cesta 44E, Ljubljana
–    Količina uvožene krme: 10.600 kg
–    Neto količina pakiranja: 25 kg

VIR: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook