Vrtnarstvo objavil

VABLJENI NA ŽETEV SIVKE 2012

V soboto, 30. junija, in v nedeljo, 1. julija, bo v Ivanjem Gradu pri Komnu potekal tradicionalni Festival sivke s številnimi zanimivimi dejavnostm, na katerih bodo sodelovali obiskovalci. Festival se bo pričel ob 10. uri in bo trajal do poznih večernih ur.

Že v dopoldanskem času bodo obiskovalci, ki bodo s seboj prinesesli srpe in škarje, nabirali šopke sivke, izdelovali venčke in pletenice, preizkusili sivkine masaže, si ogledali strojno žetev sivke, in parno destilacijo eteričnega olja. Poskrbljeno bo tudi za otroke: z bogatimi otroškimi delavnicami in sivkino tržnico. Sledile bodo številne delavnice (sivka v kulinariki, aromaterapija, izdelovanje mila). Po 19. uri pa bo sledil bogat kulturno zabavni program.

V nedeljo bo prav tako mogoče nabirati sivko in se udeležiti številnih delavnic, udeleženci pa se bodo lahko dopoldne odpravili na pohod po kraških poteh z obiskom čebelarja in odprtih borjačev ter degustacijo kraške kulinarike. Možnost prenočitve v okolici.

Vljudno vabljeni v Ivanji Grad, kjer bo potekala žetev sivke, prav tako tudi košarkarski turnir in nastop mladiskih pevskih zborov.

VEČ INFORMACIJ:

EKOTERA

Tanja Arandjelović

+386 (0)41 387 830

tanja@ekotera.si

 

 

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook