Zanimivosti objavil

ZADNJI DAN SEJMA AGRA POSVEČEN KMETIJSKO ŽIVILSKEMU ŠOLSTVU, ZAMEJSKEMU KMETIJSTVU, KRAJINSKIM IN NARAVNIM PARKOM TER TRAKTORJEM STEYR

Zadnji dan sejma AGRA 2012 se je začel z »zajtrkom z državnim sekretarjem«, Brankom Ravnikom. Ministrstvo pa je na razstavnem prostoru pripravilo okroglo mizo »Predstavitev diplomantov Konzorcija biotehniških šol«.  

Na »Zajtrku z državnim sekretarjem«, ki so ga tudi danes pripravile kmetijske šole, so obiskovalci poklepetali z Brankom Ravnikom o aktualnih kmetijskih temah. Državni sekretar se je nato udeležil okrogle mize, ki jo je v sodelovanju z ministrstvom pripravil Konzorcij biotehniških šol. Na njej je pozdravil udeležence in poudaril pomen izobraževanja ter uspešno delo konzorcija. Konzorcij, ki je bil ustanovljen leta 2004 in združuje 11 šol – članic, se je ustanovil z namenom reševanja problemov na področju kmetijskega in biotehniškega izobraževanja ter razvoja kmetijstva in živilstva. Konzorcij je v teh letih delovanja uspešno prenovil programe kmetijskih in biotehniških šol. V nadaljevanju so se predstavili tudi različni diplomanti kmetijskih šol, ki so sedaj uspešni na različnih področjih, od lastne pridelave do izobraževanja in javne uprave.

Tekom zaključnega dne sejma AGRA so obiskovalci na razstavnem prostoru iskali tudi druge informacije in usmeritve, ki se nanašajo na področje ministrstva, predvsem v zvezi z razpisi in drugimi ukrepi države na področju kmetijstva.

Ministrstvo letošnji sejem ocenjuje kot zelo pomemben dogodek za slovenski prostor, na katerem se je bilo mogoče seznaniti z najbolj aktualnimi vsebinami s tega področja, dobiti druge koristne informacije in strokovne usmeritve ter nova tehnološka znanja, obenem pa je bil za obiskovalce tudi priložnost za seznanjanje z novostmi na tehničnnem področju in ustvarjanju poslovnih in družabnih stikov.

Komentarji so onemogočeni.

Iskanje

Facebook