Zanimivosti objavil

ZANIMIVOST – KOSTANJEVA BELJAKOVINSKA POGAČA BREZ GLUTENA

Eden od simbolov jeseni je kostanj, pravi jesenski plod, ki nam ga narava ponuja tik pred zimo. Zaradi visoke vsebnosti škroba je kostanj mogoče predelati v moko, ki jo uporabljamo samostojno ali zmešano z moko iz drugih žitaric.

Kostanjeva moka je primerna za pripravo peciva in kruha. Ker kostanj vsebuje veliko škroba (kar 44 %) sem za bolj uravnotežen obrok uporabila ekološke Sunwarrior beljakovine. Za kostanjevo pogačo sem uporabila kuhan kostanj.

Sestavine:

Priprava:

Kostanj skuhamo v vodi in ga ohladimo. Vsak kostanj prerežemo na polovico in z žličko izdolbemo vsebino.

Najprej zmešamo suhe sestavine, nato dodamo mokre (jajca, maščobo, mineralno vodo) in počasi vmešamo vse v gladko zmes. Če je zmes preredka, dodamo malce moke, če je pregosta pa več maščobe ali mineralne vode. Po želji lahko v testo vmešamo narezan por ali različno vrsto zelenjave. Kostanjevi pogači se odlično poda hokaido buča.

Pekač namažemo s kokosovo maščobo ali obložimo s peki papirjem, nato maso vlijemo v pekač. Pečemo v prej ogreti pečici na 180-200ºC približno 20-25 minut.

Kostanjevo pogačo postrežemo z rukolo, avokadom, zelenjavo in oluščenimi konopljinimi semeni.Pogača je lahko tudi priloga zelenjavnim jedem, juhi ali solati.

Dober tek!

 

VIR : http://www.mojezdravje.net/kostanjeva-beljakovinska-pogaca-brez-glutena/

ZANIMIVOST –  KOSTANJEVA BELJAKOVINSKA POGAČA BREZ GLUTENA

Morate biti prijavljeni za komentiranje.

Iskanje

Facebook